Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям разход на бензин. Алфа 145 1.4 Боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Датчика?

Къде по-точно да го търся този датчик,щото масления ми филтър е отляво и надолу,трябва да си под колата за да можеш да го огледаш.И не би ли трябвало да ми светне лампата на инжекциона и да отчете грешка?
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Re: Датчика?

Намира се зад смукателния колектор близо до щеката на маслото.До него има още един-като плочка е-това е т.н. knock sensor.Лампата ще светне ако е прекъснал-при отклонения само подава погрешна инфомация.Възможно е и помпата да не дава налягане-3атм.А датчика се вижда отгоре но тръбата на въздушния филтър малко пречи.Аз също имах проблем със студеното палене-гаснеше но при мен беше задрастен филтъра на бензина
      ALFA 145 1,3 Boxer

Comment

?

Бензиновия филтър го смених скоро.Наистина от стария изтече една чернилка и си мисля да не излезе запушена дюза.А за помпата ако не подава налягане това би трябвало да се отнася и при загрял двигател.А датчика за всмукателния колектор ли е закрепен или за гумената тръба между филтъра и колектора?
        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Re: ?

Датчика е върху блока а този на гумената тръба е за температурата на входящия въздух.Ще опитам да го снимам ]
          ALFA 145 1,3 Boxer

Comment

?

Това да не е датчика,който е син и се намира под щеката на маслото и до него се намира още един който е с един извод на обикновена обувка.Синия датчик е с куплунг със скоба.

Comment

Re: ?

Точно това щях да снимам.Не се вижда от планката на щеката до него е др.датчик с единичния кабел.
              ALFA 145 1,3 Boxer

Comment

Working...
              X